Mistä löytää parhaat turbot? - Markkinoita johtavat turbovalmistajat

 

Tutustu maailman tunnetuimpiin ja suosituimpiin turbovalmistajiin. Tinkimätöntä laatua havitteleville on suositeltavaa hankkia näiden valmistajien jälkimarkkinatuotteita.

 

Garrett

Garrett on suunnitellut, kehittänyt ja valmistanut turboja vuodesta 1954 asti tehden siitä yhden turboteknologian pioneereista. Lähes jokainen iso autovalmistaja on käyttänyt Garretin teknologioita, minkä ansiosta Garretin turboja on arviolta jopa sadassa miljoonassa autossa. Muun muassa Fiat, Ford, Peugeot, Renault, Citroen ja BMW käyttävät Garretin turboja autoissaan.  Garretilla on tuotekehitystiimejä viidellä eri mantereella, minkä avulla he pysyvät ajan tasalla uudessa turboteknologiassa. Garretilla on yli 35 turboahdinta jälkimarkkinoille isoista turboista pieniin turboihin sekä bensaturboista dieselturboihin.

Garrett on todistettu moottoriurheilun kovimmissa kilpailuissa. Sebastien Loeb voitti yhdeksän peräkkäistä WRC-mestaruutta vuosina 2004-2012 ajaen Garretin ahtamaa Citroenia. Tämän ansiosta vuosina 2011-2019 kaikki 1.6L WRC-autot käyttivät Garretin ahtimia. Garrett on todistanut itsensä myös Le Mansin 24 tunnin ajossa. Vuodesta 2001 eteenpäin jokainen Le Mansin voittanut auto on ollut ahdettu Garretin toimesta.

Garrett on kehittänyt ”Variable Nozzle Turbine” –teknologian, jota he käyttävät monissa ahtimissaan. Teknologian ansiosta turboviive on saatu minimoitua ja vääntökäyrä on lineaarisempi. VNT-teknologia vähentää myös kulutusta ja päästöjä.

Lue lisää Garretin turboteknologiasta.

Suosituimmat Garrett turbot:

GT3582R – 2.0L-4.5L moottoreille, teholuokka 400-600hv

GT2860RS – 1.6-3.0L moottoreille, teholuokka 230-360hv


Holset

Holset aloitti turboahtimien valmistamisen vuonna 1954, kuten Garrettikin. Vuoteen 1973 mennessä Holset oli tuottanut yli miljoona ahdinta. Holset on ollut viimeiset yli 30 vuotta osana dieselmoottorivalmistajaa Cumminsia, minkä johdosta iso osa Holsetin turboista ovat dieselmoottoreille. Holsetin valikoima sisältää kaikkea pienistä turboista aina 25 litraisille moottoreille soveltuvia ahtimia. Esimerkiksi Volvo, Iveco ja Scania käyttävät Holsetin turboja.

Suosituimmat Holset turbot:

HX35 – 1.8-2.5L moottoreille, teholuokka 300-500hv

HX40 Super – 1.8-3.0L moottoreille, teholuokka 300-500hv(diesel), 400-700hv(bensa)

 

BorgWarner

BorgWarner on yksi 25:stä maailman isoimmista autoalan yrityksistä ja suurimmat autovalmistajat käyttävät heidän osia ja tuotteita. BorgWarnerin tuotteita käyttävät muun muassa Volkswagen AG, GM, BMW, Ford, Daimler AG, Fiat, Hyundai ja Peugeot-Citroen. BorgWarner tarjoaa jälkimarkkinoille laajan valikoiman varaosia sekä viritysturboja. Viritysturboja löytyy kahdesta tuotesarjasta: EFR ja Airwerks.

Engineered For Racing eli EFR-sarja ja Airwerks-sarja tarjoavat yhdistelmän kehittyneitä teknologioita, jotka luovat huippulaadukkaita kokonaisuuksia. Sarjojen sisältämien turbojen teholuokat alkavat 225 hevosvoimasta ja ylettyvät aina 1100 hevosvoimaan asti. EFR-sarja on todella tarkoitettu moottoriurheiluun ja kilpailemiseen. Airwerks-sarja tarjoaa paljon hyviä vaihtoehtoja katukäyttöisiinkin autoihin.

Suosituimmat BorgWarner turbot:

K04 turbot

K16 turbot

 

IHI

IHI on japanilainen raskaan teollisuuden yritys, joka valmistaa muun muassa lentokoneenmoottoreita, laivoja, teollisuuslaitteita, liikenteen laitteita ja turboahtimia. IHI on valmistanut yli 40 miljoonaa auton turboahdinta ja se tekee siitä yhden maailman isoimmista turboahtimien valmistajista. IHI:n turbot ovat olleet laajassa käytössä maailmanlaajuisesti useilla eri autovalmistajilla. IHI:n turboja on käyttänyt muun muassa Ford, Citroen, Hitachi, Mercedes, Subaru, Chrysler ja Mazda. IHI:lla on jälkimarkkinoille kolme sarjaa erilaisia turboahtimia. IHI Turbo –sarja sisältää laajan valikoiman laadukkaita turboja, joiden käyttötarkoitusta ei ole eritelty. IHI Turbo Remanufactured –sarja sisältää valikoiman turboja, jotka ovat täysin identtisiä alkuperäisten turbojen kanssa. Remanufactured –sarjan turbot ovat tarkoitettu korvaamaan epäkuntoisen turbon. Kolmas sarja on IHI Turbo Performance. Performance –sarja sisältää laadukkaita viritysturboja moottoriurheiluun.

Suosituimmat IHI turbot:

VL turbot

RHB turbot

 

MHI

MHI eli Mitsubishi Heavy Industries on Japanin isoimpia raskasteollisuuden valmistajia ja maan isoin puolustusvälineteollisuuden yhteistyökumppani. MHI on maailman isoimpia turboahdinvalmistajia, joka jakaa melko samat markkinat IHI:n kanssa.  MHI:lla on paljon erilaisia kehittyneitä teknologioita, joita he hyödyntävät turboissaan. Sen ansiosta MHI:n ahtimet ovat suosittuja tavanomaisten autojen lisäksi myös erittäin suorituskykyisissäkin autoissa.  MHI:n turboja käytetään muun muassa BMW:n S58 moottorissa, joka on uusissa M3 ja M4 malleissa. BMW:n lisäksi MHI:n ahtimia löytyy myös Hondan, Nissanin, Subarun, Suzukin ja luonnollisesti Mitsubishin moottoreista. MHI valmistaa jälkimarkkinoille viritys- sekä varaosaturboja.

Suosituimmat MHI turbot:

TD04 turbot

TD05 turbot

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mistä aloittaa auton tuunaus? – Parhaat tuning-osat

Mitä auton alustan osia kannattaa vaihtaa? - Hyvä ajotuntuma koostuu monesta osasta